Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Υπογραφή Συμφωνίας Gazprom-BEH για το Βουλγαρικό Τμήμα του South Stream

Συμφωνία για την έναρξη της τεχνικό-οικονομικής μελέτης για την πλέον σκόπιμη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, στην επικράτεια της Βουλγαρίας υπέγραψαν οι αρμόδιοι δημόσιοι οργανισμοί της Βουλγαρίας και της Ρωσίας.

Η σχετική ανακοίνωση της Gazprom για την υπογραφή, το Σάββατο, της συμφωνίας με το Bulgarian Energy Holding (BEH) έγινε αμέσως πρώτο θέμα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Βουλγαρίας .

Η ανακοίνωση της Gazprom υπογραμμίζει ότι, ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, δεν υπάρχουν πια οποιεσδήποτε διαφορές, ούτε προβλήματα που να παρεμποδίζουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης και την ίδρυση της μεικτής επιχείρησης, η οποία θα διαχειρίζεται το βουλγάρικο τμήμα του διεθνούς αγωγού.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται επίσης πεποίθηση, ότι η καλύτερη δυνατή υποβρύχια διαδρομή του μελλοντικού αγωγού στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας αλλά και η χερσαία πορεία του South Stream στην Ευρώπη θα χαραχτεί στο πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εθνικές μελέτες μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών.

Εξάλλου, τα βουλγαρικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ιδρυθεί η Βουλγαρο-ρωσική επιχείρηση διαχείρισης του αγωγού στη Βουλγαρία, επικαλούμενα τη σχετική συνεννόηση των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου