Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έως €7.000 το Κόστος Μετατροπής Μικρών ΙΧ σε Ηλεκτρικά

Στα 5.000 € - 7.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος μετατροπής ενός αυτοκινήτου μικρού κυβισμού σε ηλεκτρικό, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά». Το κόστος χρήσης και συντήρησης εκτιμάται ότι είναι μικρότερο από 1 ευρώ ανά 100 Κm, χωρίς την παραμικρή μόλυνση του περιβάλλοντος, ενώ η απόσβεση του ποσού για την μετατροπή γίνεται σε 2 χρόνια με μέσο όρο κυκλοφορίας 30.000 χλμ/χρόνο.

Tα πρώτα αποτελέσματα του έργου με διακριτικό τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC) – που αφορά στην ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό – θα παρουσιάσουν σήμερα το μεσημέρι στην Αίγλη Ζαππείου ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου, Αν. Καθ. ΕΜΠ, και ο Νομάρχης Αθηνών κ. Ιωάννης Σγουρός.

Το Ε.Μ.Π. και η Νομαρχία Αθηνών θα παρουσιάσουν μία καινοτόμο μέθοδο ταχείας παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό.

Το πετυχημένο αυτό έργο που εκπονείται με πολύ μικρό προϋπολογισμό, φιλοδοξεί να ανακουφίσει τα ελληνικά νοικοκυριά στα θέματα κόστους μεταφοράς και ηλεκτρικής ενέργειας, να προσφέρει νέες ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας και προοπτικές εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει η χώρα για την έξοδο από το τέλμα στο οποίο ευρίσκεται.

Το έργο θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες στη Νομαρχία Αθηνών, η οποία χρηματοδότησε την ερευνητική προσπάθεια, σύμφωνα με τη σύμβαση, με το ποσό των 672.682,93 ευρώ.

Στόχος της Νομαρχίας Αθηνών είναι, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, να υιοθετηθεί μια πολιτική επιβράβευσης όσων προχωρήσουν στη μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη στάθμευση.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου