Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ομάδα Υποστήριξης για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον

Ομάδα υποστήριξης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», μέσω του οποίου θα ενισχυθούν επενδύσεις για την ενεργειακή θωράκιση 100.000 κατοικιών δημιουργεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου, όπως είπε ο υφυπουργός κ. Γ. Μανιάτης, να απαντηθούν τα εκατοντάδες ερωτήματα που αναμένονται από όλη τη χώρα όταν προκηρυχθεί το πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα ως πρότυπο για ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ, δεδομένου ότι το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» είναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους που προκηρύσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τις αναφορές αυτές έκανε ο κ. Μανιάτης το πρωί σε συνέδριο για την «Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας μέσω της Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας».

Η προκήρυξη του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από το ΤΕΜΠΜΕ των προσφορών των τραπεζών που θα συμμετάσχουν στη δράση παρέχοντας δανειακά κεφάλαια στους ιδιοκτήτες.Το σύνολο των επενδύσεων (ιδιωτική και δημόσια συμμετοχή) θα ξεπεράσει το 1,2 δις. ευρώ. «Είναι η πρώτη φορά, τόνισε ο υφυπουργός, που γίνεται δημόσια επένδυση σε ιδιωτικές κατοικίες και ταυτόχρονα η πρώτη μεγάλης κλίμακας παρέμβαση σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργεια στα κτίρια».

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου