Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΗ: Ηλεκτρονικά από τα ΚΕΠ οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο

Οι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και μέσω των ΚΕΠ.

Η κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος και Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης, προβλέπει ότι στα ΚΕΠ μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους προκειμένου να ελεγχθούν από τη ΔΕΗ σχετικά με τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια που έχουν τεθεί για να ενταχθούν στο μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, κατά 10-20% όπως έχει ανακοινωθεί. Η υποβολή αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου 2010 και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Τα ΚΕΠ είναι αρμόδια αποκλειστικά και μόνο για τη διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας και σε καμία περίπτωση για την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων. Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση του υποψηφίου και θα την αποστέλλουν στη ΔΕΗ.

Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος που προσέρχεται στο ΚΕΠ πρέπει να προσκομίσει και να επιδείξει την ταυτότητά του, να προσκομίσει πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με ημερομηνία έκδοσης μετά τις 27/9/2010. Επίσης πρέπει να δηλώσει τον ΑΦΜ (σε περίπτωση έγγαμου θα δηλώνεται και ο αριθμός ΑΦΜ του/της συζύγου).

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, το οποίο θα προσκομίζει για επίδειξη στο ΚΕΠ τα δικαιολογητικά, την ταυτότητά του και σχετική εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με την οποία θα δηλώνει ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο. Οι αιτήσεις για τους πελάτες της ΔΕΗ Α.Ε. μπορούν να συμπληρωθούν και μέσω τηλεφωνικού κέντρου στο 210-9298000 ή να κατατεθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.dei.gr.

Πηγή energia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου