Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Συνεργασίες και Φιλόδοξοι Στόχοι για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ι. Τσιπουρίδης, στην οποία αναφέρθηκε στην στροφή της Ελλάδας προς τις ΑΠΕ, αλλά και στο τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο που προγραμματίζει η εταιρεία στην Κοζάνη.

Το Reuters τονίζει πως η ΔΕΗ βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της προσπάθειας που γίνεται στην χώρα μας για την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Ο ίδιος ο κ. Τσιπουρίδης σημείωσε ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες σκοπεύει να επενδύσει 2 δις ευρώ προκειμένου να αυξηθεί η εγκατεστημένη ισχύς τους από τα 160MW φέτος, στα 1.200MW μέχρι το 2015.

Ο διευθύνοντας της εταιρείας στάθηκε επίσης στο παρελθόν των ΑΠΕ στην Ελλάδα, αναφέροντας το έργο που έγινε στην Κύθνο το 1982, αλλά και το γεγονός ότι η ΔΕΗ ήταν στη δεκαετία του 1980 ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη, προτού ακολουθήσει η πτώση.

Με βάση τον προγραμματισμό της εταιρείας, προβλέπεται η εγκατάσταση 713MW αιολικών και 245MW φωτοβολταϊκών ως το 2015, τη στιγμή που η διοίκηση βρίσκεται σε επαφές με ξένους επενδυτές για το φωτοβολταϊκό πάρκο των 200MW στην Κοζάνη, το οποίο εάν υλοποιηθεί θα είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως.

«Είναι ένα σχέδιο υπό συζήτηση και πρέπει να βρούμε στρατηγικό επενδυτή», τόνισε σχετικά ο κ. Τσιπουρίδης. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με την γαλλική EDF, βάσει της οποίας τα κοινά σχέδια θα εξεταστούν ένα-ένα. «Η EDF εντοπίζει 2.000MW πιθανών σχεδίων στην Ελλάδα και θέλει να τα υλοποιήσει όλα σε συνεργασία με εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επιθυμούμε να παράγουμε καθαρή ενέργεια, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να χρησιμοποιήσουμε τις εκτάσεις που κατέχουμε», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου