Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, πρόκειται για τους νομούς: Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, και Λακωνίας, για τους οποίους η ΔΕΗ έχει ενημερώσει σχετικά τη ΡΑΕ.
Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από την αρχική αποτύπωση, εκ μέρους της ΔΕΗ, της δυναμικότητας των δικτύων μέσης τάσης να απορροφήσουν ενέργεια από φωτοβολταϊκά.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι από τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ προκύπτει, αναφορικά με τις εξελίξεις στην εγκατάσταση νέων μονάδων ΑΠΕ στο ηπειρωτικό σύστημα και στα νησιά, προκύπτει πως το μήνα Νοέμβριο μόνο τα φωτοβολταϊκά κινήθηκαν σχετικά ικανοποιητικά, ενώ οι νέες μονάδες αιολικών και άλλων τεχνολογιών ήταν ελάχιστες.
Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο η εγκατεστημένη ισχύς μονάδων ΑΠΕ στο ηπειρωτικό σύστημα και στα μη διασυνδεμένα νησιά ήταν 1.673 μεγαβάτ, έναντι 1.405,9 μεγαβάτ τον Ιανουάριο του 2010. Την ταχύτερη άνοδο εμφανίζουν τα φωτοβολταϊκά, που από περίπου 55 μεγαβάτ τον Ιανουάριο εκτοξεύονται στα περίπου 180 μεγαβάτ το Νοέμβριο, ενώ το έτος θα κλείσει με εγκατεστημένη ισχύ σε φωτοβολταϊκά της τάξης των 200 μεγαβάτ, σε ηπειρωτικό σύστημα και νησιά., ότι το μήνα Νοέμβριο μόνο τα φωτοβολταϊκά κινήθηκαν σχετικά ικανοποιητικά, ενώ οι νέες μονάδες αιολικών και άλλων τεχνολογιών ήταν ελάχιστες.
Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο η εγκατεστημένη ισχύς μονάδων ΑΠΕ στο ηπειρωτικό σύστημα και στα μη διασυνδεμένα νησιά ήταν 1.673 μεγαβάτ, έναντι 1.405,9 μεγαβάτ τον Ιανουάριο του 2010. Την ταχύτερη άνοδο εμφανίζουν τα φωτοβολταϊκά, που από περίπου 55 μεγαβάτ τον Ιανουάριο εκτοξεύονται στα περίπου 180 μεγαβάτ το Νοέμβριο, ενώ το έτος θα κλείσει με εγκατεστημένη ισχύ σε φωτοβολταϊκά της τάξης των 200 μεγαβάτ, σε ηπειρωτικό σύστημα και νησιά.
Πηγή energia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου