Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ τον Διαχωρισμό των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής

Ενέκρινε  τον νομικό διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής η χθεσινή έκτακτη Γ.Σ. της ΔΕΗ, αποδεχόμενη την εισήγηση του ΔΣ της Επιχείρησης. Έτσι, η ΔΕΗ προχωρά στην υιοθέτηση του μοντέλου ΙΤΟ στο πλαίσιο των επιταγών της Τρόικας για την απελευθερωμένη αγορά, αλλά και των σχετικών κοινοτικών οδηγιών.

Έτσι, προβλέπεται η εισφορά της διεύθυνσης μεταφοράς και όλων των σχετικών παγίων στοιχείων καθώς και των εργαζομένων σε υφιστάμενη ανενεργή θυγατρική του ομίλου ΔΕΗ, την ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες, αλλά και η δημιουργία νέας 100% θυγατρικής στην οποία θα μεταβιβαστεί η δραστηριότητα και όλα τα σχετικά στοιχεία της διεύθυνσης του δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί, στις 19 Οκτωβρίου, σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για τη συνολική μεταβίβαση των δραστηριοτήτων της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην κατά 100% θυγατρική εταιρεία της επιχείρησης, ΔΕΗ Τηλεπικοινωνίες ΑΕ.

Με την ίδια απόφαση είχε αποφασιστεί να περιέλθουν στην θυγατρική εταιρεία, τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ που υπάγονται λειτουργικά στις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς, καθώς και οι απαιτήσεις και υποχρεώσεις που συναρτώνται με τις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς. Ως ημερομηνία κατά την οποία θα επενεργήσουν τα αποτελέσματα των παραπάνω εγκρίσεων ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2010. Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι η απόφαση αυτή δεν επιτρέπει την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των δικτύων σε ιδιώτες, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα αποδυνάμωνε την θέση της ΔΕΗ. 

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου