Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Μικρές Προσθήκες σε ΑΠΕ το Νοέμβριο


Έπειτα από ένα τρίμηνο …κρεσέντο, ο τομέας των ΑΠΕ ξαναπέρασε στην γνωστή στασιμότητα το Νοέμβριο, με εξαίρεση βεβαίως τα φωτοβολταϊκά. Η συνολική ισχύς των εν λειτουργία ΑΠΕ έφτασε στα 1.525 μεγαβάτ, με τις προσθήκες να είναι της τάξης των μόλις 17 μεγαβάτ, εκ των οποίων μάλιστα τα 12 από φωτοβολταϊκά πάρκα. Οι ανεμογεννήτριες, πάντως, είχαν την καλύτερη επίδοση στην παραγωγή ενέργειας από τον Ιανουάριο και μετά.
Με βάση το μηνιαίο δελτίο ενέργειας για τον Νοέμβριο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο ΔΕΣΜΗΕ, το Νοέμβριο τέθηκαν σε λειτουργία νέα αιολικά πάρκα ισχύος 3 μεγαβάτ, με την συνολική ισχύ από ανεμογεννήτριες να προσεγγίσει τα 1.006 μεγαβάτ και την παραγωγή να φτάνει τις 220.000 μεγαβατώρες στη διάρκεια του μήνα.
Άλλα 2 μεγαβάτ σε ισχύ προστέθηκαν από τα μικρά υδροηλεκτρικά, που έφτασαν τα 194,5 μεγαβάτ και έδωσαν ενέργεια περί τις 63.500 μεγαβατώρες, ενώ στάσιμη παραμένει εδώ και ενάμιση χρόνο η βιομάζα, καθώς εξακολουθούν να λειτουργούν έργα ισχύος περίπου 41 μεγαβάτ με παραγωγή ενέργειας περί τις 16.500 μεγαβατώρες στη διάρκεια του Νοεμβρίου.
Στα 125 μεγαβάτ παραμένει καθηλωμένη η ισχύς των έργων συμπαραγωγής ηλεκτρισμού/θερμότητας, με παραγωγή ενέργειας 13.419 μεγαβατώρες, ενώ τα προσχήματα, όπως προαναφέρθηκε, σώζουν τα φωτοβολταϊκά που με νέα έργα ισχύος 12 μεγαβάτ έφτασαν στα 140 μεγαβάτ, με παραγωγή ενέργειας περίπου 14.300 μεγαβατώρες το Νοέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η συμβολαιοποιημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών είναι της τάξης των 511 μεγαβάτ, ενώ όλες μαζί οι ΑΠΕ το Νοέμβριο κάλυψαν περίπου το 5,5% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου