Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Σε Εξέλιξη Διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ-Botas για τον Καθορισμό της Τιμής του Φυσικού Αερίου

Διαπραγματεύσεις για την τιμή αγοράς φυσικού αερίου διεξάγει η ΔΕΠΑ με την τουρκική ΒΟΤAS, και οι οποίες αφορούν ποσότητες που αγοράζει βάσει παλαιότερης σύμβασης η ελληνική εταιρεία από την τουρκική, με προέλευση το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ Ι του Αζερμπαϊτζάν. 

Σε ανακοίνωσή της ΔΕΠΑ τονίζεται ότι μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών ξεκίνησαν σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα σε επίπεδο διοικήσεων των δύο εταιρειών. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Χάρη Σαχίνη, στην έδρα της τουρκικής εταιρείας.

Η ΔΕΠΑ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, σημειώνει ότι δεν υφίσταται «οφειλή» της ελληνικής εταιρείας προς την τουρκική, όπως αυτά αναφέρουν, ενώ εξετάζει το αίτημα της τουρκικής εταιρείας για αναδρομική αναπροσαρμογή τις τιμής. «Μέχρι να καταλήξουν οριστικά οι διαπραγματεύσεις, οποιαδήποτε αναφορά σε συνολική οφειλή της ΔΕΠΑ προς την BOTAS συνιστά μονομερή υπολογισμό που δεν έχει γίνει αποδεκτός από τη ΔΕΠΑ και εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΠΑ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου