Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ιράκ: Τα 1,9 Εκατ. Βαρέλια Ημερησίως θα Ξεπεράσει η Παραγωγή Αργού τον Δεκέμβριο


Οι εξαγωγές αργού του Ιράκ για τον μήνα Δεκέμβριο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,91 εκατ. βαρέλια ημερησίως που αποτελούσαν την επίδοση της χώρας τον Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κρατικού οργανισμού εμπορίας πετρελαίου της χώρας SOMO.

Σε δηλώσεις του στο Dow Jones Newswires, ο Falah Alamri δήλωσε ότι οι εξαγωγές τον Ιανουάριο αναμένεται να φτάσουν τα 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ποσότητα η οποία αναμένεται σταδιακά να αυξηθεί κατά τη διάρκεια του 2011.
Ο Alamri απέδωσε την αύξηση στις εξαγωγές σε άνοδο της παραγωγής στα πετρελαϊκά πεδία στα νότια της χώρας, σε συνέχεια των μεγάλων συμφωνιών που συνήψε η Βαγδάτη με διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες το τελευταίο 12μηνο.

Εξάλλου, ο νεοδιορισθείς Ιρακινός Υπουργός Πετρελαίου, Abdul Kareem Luaiby, σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η παραγωγή αργού της χώρας έφτασε τις τελευταίες ημέρες τα 2,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, επίδοση που αποτελεί την υψηλότερη των δύο τελευταίων δεκαετιών. Την αύξηση απέδωσε στην αναβάθμιση των πεδίων του ιρακινού Νότου από τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου