Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Απολογισμός Περιβαλλοντικών Επιδόσεων για τον Όμιλο Carrefour-Μαρινόπουλος



Με βασικό μήνυμα «Κάθε μέρα Υπεύθυνα» ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος προχώρησε στην έκδοση του πρώτου Απολογισμού Βιώσιμης & Υπεύθυνης Ανάπτυξης, για το 2009, που βρίσκεται ήδη σε επίπεδο συμφωνίας «Β», βάσει των διεθνών οδηγιών GRI - G3 του Global Reporting Initiative.

Μέσα από αυτόν τον Απολογισμό, ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος εστιάζει στην επιχειρηματική του ανάπτυξη με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, τη συνεισφορά του στην υπεύθυνη λειτουργία της αγοράς, στην έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς και στη φροντίδα των εργαζομένων του.

Για την Carrefour Μαρινόπουλος, ο Απολογισμός Βιώσιμης και Υπεύθυνης Ανάπτυξης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης της υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης εσωτερικά, αλλά και ένα μέσο διαφάνειας και λογοδοσίας εξωτερικά.

Συγκεκριμένα, σε αυτήν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε ο Όμιλος στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Οικονομίας, των Σχέσεων με πελάτες και προμηθευτές, των Προϊόντων, του Κοινωνικού Συνόλου και του Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται μέσα από 100 ποσοτικούς δείκτες, συνδυαστικά με 11 ποσοτικούς στόχους του Ομίλου για την τρέχουσα χρονιά.

Χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα σημαντικότερα επιτεύγματα του Ομίλου για το 2009 περιλαμβάνονται:
  • Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά μεταφερόμενη παλέτα κατά 1,65%.
  • Ο τριπλασιασμός της ποσότητας των συσκευασιών που συλλέχτηκαν για ανακύκλωση στα καταστήματα του Ομίλου, σε σχέση με το 2008 .
  • Η αύξηση της διάθεσης βιολογικών προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας Carrefour κατά περισσότερο από 73% σε κωδικούς, 66% σε όγκο και 49% σε χρηματική αξία.
  • Η διάθεση πάνω από € 200 εκατ. σε εργαζόμενους, πάνω από 1,7 δισ. σε προμηθευτές και πάνω από € 100 εκατ. σε φόρους.
  • Η αναγραφή διατροφικών στοιχείων σε φρέσκα προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας φρούτων και λαχανικών, για πρώτη φορά στην αγορά λιανεμπορίου της Ελλάδας.
  • Η προμήθεια τροφίμων από εγχώριους προμηθευτές (συμπεριλαμβανομένων και εισαγωγών από τοπικούς προμηθευτές) σε ποσοστό που ξεπέρασε το 91%.
  • Η διατήρηση στην κλίμακα των τριών μεγαλύτερων ιδιωτών εργοδοτών στην Ελλάδα, με 11.763 εργαζόμενους.
  • Ο διπλασιασμός μέσα στο 2009 των οικογενειών που ανά εξάμηνο επωφελούνται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, από 200 σε 400.

Για την έκδοση του πρώτου Απολογισμού Βιώσιμης και Υπεύθυνης, ο κ. Β. Στασινούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, δήλωσε σχετικά:
«Ο Απολογισμός Βιώσιμης & Υπεύθυνης Ανάπτυξης του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, καταδεικνύει την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους μας, τα εκατομμύρια των πελατών μας, τους εκατοντάδες προμηθευτές και Κοινωνικούς μας Εταίρους, να συνεισφέρουμε σε μία Υπεύθυνη και Βιώσιμη κοινωνία. Έχοντας επίγνωση των συνθηκών μέσα στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, η Διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος δεσμευόμαστε να συμμετέχουμε ενεργά, στη συνέχιση της κοινής μας προσπάθειας για ένα καλύτερο και βιωσιμότερο μέλλον για όλους». 

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου