Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Υπέρβαση του Στόχου Μείωσης Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα Πέτυχε η ΕΕ

Υπέρβαση του στόχου για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πετυχαίνει η ΕΕ, καθώς έχει  ήδη καταφέρει να τις µειώσει κατά 8%, ενώ ο στόχος για την περίοδο από το 2008 ως το 2012 ήταν μείωση κατά 5% εκποµπών σε σχέση µε τα επίπεδα του 1990.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις, προβλέπεται να πετύχει τη μείωση 20%, νωρίτερα από τον στόχο που έχει τεθεί για το 2020, όπως σημειώνει  η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) «European Environment».Όπως εξηγεί η επικεφαλής της ΕΕΑ Jacqueline Mc Glade στην ιταλική εφηµερίδα «La Repubblica», οι επιδόσεις αυτές της ΕΕ πρέπει, κατ’αρχάς, να αποδοθούν στην ανθηρή πράσινη ευρωπαϊκή βιοµηχανία και ακολούθως στη µείωση της κατανάλωσης ενέργειας λόγω της κρίσης.

Συγκειριμένα για το 2008 η ευρωπαϊκή οικολογική βιοµηχανία έκανε τζίρο 319 δισ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί µε το 2,5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ενώ απασχόλησε 3,4 εκατοµµύρια άτοµα. Σήµερα η Ευρώπη ελέγχει το 30% της παγκόσµιας αγοράς πράσινων προϊόντων και το 50% της αγοράς υλικών που προέρχονται απόανακυκλώσιµα απορρίµµατα.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου