Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Μελετάται Αναβολή Εκδόσεως Ενεργειακού Πιστοποιητικού



Σε εξάμηνη αναβολή της υποχρεώσεως εκδόσεως ενεργειακού πιστοποιητικού για τα ακίνητα που νοικιάζονται, προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όταν η μίσθωσις αφορά τμήμα του κτιρίου (διαμέρισμα, γραφείο ή κατάστημα). Απ’ εναντίας, εάν το κτίριο ενοικιάζεται ολόκληρο θα απαιτείται πιστοποιητικό από τον Ιανουάριο, όπως και στις περιπτώσεις αγοραπωλησίας ακινήτων.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, από την 9η Ιανουαρίου 2011 όσα ακίνητα πωλούνται ή ενοικιάζονται πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ενεργειακής αποδόσεως, το οποίο κατατάσσει τα κτίρια ανάλογα με την ενεργειακή του συμπεριφορά.

Οι φορείς της αγοράς (με τελευταία προχθές την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) ζητούσαν αναβολή εφαρμογής του πιστοποιητικού, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα ο μηχανισμός και η εμπειρία για την άμεση και μαζική εφαρμογή του. Επίσης, η ΠΟΜΙΔΑ προειδοποίησε με επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ, για τον κίνδυνο να διακοπούν οι αγοραπωλησίες και οι μισθώσεις από τον Ιανουάριο εάν δεν δοθή αναβολή.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου