Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Σε Άλλες, πιο Ευνοϊκές Αγορές Στρέφεται η Προσοχή της Verbund


Δελτίο τύπου δημοσίευσε σήμερα η Verbund, στο οποίο αναφέρεται στην απόφασή της να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά, εξηγώντας παράλληλα τη λογική πίσω από την απόφαση αυτή.
«Το 2009 η Verbund αποφάσισε να εστιάσει σε πέντε βασικές αγορές: Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία. Λόγω αυτής της στρατηγικής απόφασης, η VERBUND επιδιώκει να υποβαθμίσει σταδιακά τη δραστηριότητά της στις δευτερεύουσες αγορές σε βάθος χρόνου και έχει αποφασίσει με τον συνεργάτη της κ. Φλώρο την απόσυρσή της από την κοινοπραξία VERBUND-Austrian Power Trading ENERGA Hellas Προμήθεια και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε..

Τον Μάιο του 2006 η ENERGA Α.Ε. και η VERBUND Trading AG, η θυγατρική εταιρεία εμπορίας και χονδρικής πώλησης της VERBUND AG, ίδρυσαν την κοινοπραξία VERBUND-Austrian Power Trading ENERGA Hellas Προμήθεια και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (55 % VERBUND Trading AG,
45 % ENERGA Α.Ε.). Η κοινοπραξία έχει αναπτύξει με επιτυχία επιχειρηματικές δραστηριότητες εμπορίας και λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε επιχειρηματικούς πελάτες καθώς και διασυνοριακές εμπορικές δραστηριότητες.
Λόγω της νέας εστίασης της στρατηγικής της VERBUND, οι VERBUND Trading AG και ENERGA Α.Ε. έχουν αποφασίσει την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της κοινοπραξίας. Η ολοκλήρωση αναμένεται να λάβει χώρα στο αρχές του 201 1."

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου