Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Αντιπαράθεση ΟΒΕ-ΠΟΠΕΚ για το Ζήτημα των Αντλιών Υγρών Καυσίμων

Καταγγέλλει ως «διασπαστική» την χθεσινή παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) στο θέμα των αντλιών υγρών καυσίμων η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ). Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΒΕ, αν και επικροτεί τις ενέργειες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την δίωξη βενζινοπωλών που εξαπατούσαν και έκλεβαν τους καταναλωτές μέσω ηλεκτρονικών μηχανισμών καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων, καταγγέλλει ωστόσο την χρονική στιγμή που επέλεξε η ΠΟΠΕΚ για να αναδείξει το ζήτημα.

«Δεν είναι καθόλου τυχαία η πλήρης αποσιώπηση της ανάγκης εγκατάστασης των συστημάτων (σσ: των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων) από την ομοσπονδία αυτή. Στη πράξη, με τη αποφυγή αναφοράς, επιδιώκει να μην εγκατασταθούν τα συστήματα και να συνεχίσουν οι καταναλωτές να είναι όμηροι κάποιων συμφερόντων. Το κύριο για μας είναι ότι βάλλεται έμμεσα η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΟΒΕ.

Επιπλέον, η ΟΒΕ τονίζει πως είναι υπέρ των σχετικών ελέγχων για τη πάταξη οποιασδήποτε εξαπάτησης των καταναλωτών και καταδικάζει τους «ελάχιστους» που χρησιμοποιούν μεθόδους κλοπής των καταναλωτών και εξόντωσης των νομίμων συναδέλφων, δυσφημώντας ταυτόχρονα τον κλάδο.

«Σε μια περίοδο κρίσης που έκλεισαν ήδη 1.000 πρατήρια και αναμένεται να κλείσουν άλλα 1.000 το 2011, ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των βενζινοπωλών ισούται με έγκλημα», σημειώνεται σχετικά.

Αναμένεται , τέλος, παράμβαση για το θέμα από τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντ. Ρόβλια.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου