Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Δύο Νέα Αιολικά Πάρκα Ενέκρινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης



Στην εγκατάσταση και λειτουργία δύο νέων αιολικών πάρκων σε ορεινές περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία Ρόκας Αιολική Θράκη ΑΒΕΕ, η οποία ήδη λειτουργεί δύο πάρκα στο Κέχρο, αξιοποιώντας το πλούσιο αιολικό δυναμικό της Θράκης. Οι περιβαλλοντικοί όροι των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έλαβαν το «πράσινο φως» από το νομαρχιακό συμβούλιο Ροδόπης και υπολογίζεται ότι σ΄ ένα χρόνο περίπου θα ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Ο πρώτος αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 4,25 ΜW προορίζεται να δημιουργηθεί στη θέση «Σαρακατσαναίϊκα» των δήμων Σαπών και Αρριανών και ο δεύτερος ισχύος 5,95 ΜW στην θέση «Αχλάδα -Δροσοτόπι» του δήμου Ορφέα και της κοινότητας Κέχρου των Ν. Έβρου και Ροδόπης αντίστοιχα.

Η εταιρεία προσθέτει έτσι μεγαλύτερη δυναμική στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα ήδη υπάρχοντα αιολικά πάρκα, το πρώτο στη θέση «Κέρβερος» Κέχρου ισχύος 31,2 MW και το δεύτερο στη θέση «Πατριάρχης» Κέχρου ισχύος 40,3 MW.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου