Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Υπεγράφη το Κατασταστικό της Εταιρείας του Ελληνοβουλγαρικού Αγωγού


Υπεγράφη χθες στηΣόφια, σε επίπεδο εταιρειών, το καταστατικό της κοινοπραξίας η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει τονελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου (IGB), σύμφωνα με ανακοίνωση τουΥπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο αγωγός θα έχει συνολικό μήκος 170 χιλιόμετρα (τα 25 χλμ σε ελληνικό έδαφος) και θα κατασκευαστεί από τηνΚομοτηνήέως τηΣτάρα Ζαγόρα, στηΒουλγαρία. Θα είναι διπλής ροής καιθα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, καθώς και την ασφάλειατροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο, θα συνεισφέρει στη δημιουργία ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και χαμηλότερων τιμών αερίου στηΝοτιοανατολική Ευρώπη. Το κόστος του αγωγού ανέρχεται σε130 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 45 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται απόκοινοτικούς πόρους.
Πρόεδρος της νέας εταιρείας ορίστηκε οJordan Georgiev, ενώ ένας από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους θα είναι οΑντώνης Νάτσικας, αναπληρωτής διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων τηςΔΕΠΑ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου