Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΠΑ, Λιγνιτικές Μονάδες και Τιμολόγια στην Ατζέντα της Τρόικας με Αφορμή την 4η Δόση του Δανείου


Η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει εντός του μήνα σε 33 μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ζητήσει η τρόικα προκειμένου να χορηγηθεί η τέταρτη δόση του δανείου. Οι δράσεις αυτές καλύπτουν μεγάλο μέρος της οικονομικής ζωής της χώρας, από τα κλειστά επαγγέλματα και τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το ΕΣΠΑ και φυσικά τον κλάδο της ενέργειας.
Στεκόμαστε ιδιαίτερα σε τέσσερις από αυτές: Την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την πώληση λιγνιτικών μονάδων, την απόσυρση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων σύμφωνα με το στόχο του 2020, την ανάπτυξη σχεδίου διαχείρισης των υδροηλεκτρικών αποθεμάτων και τη σταδιακή προσαρμογή των ρυθμιστικών τιμολογίων ως το 2013, με τις τιμές που διαμορφώνονται στη χονδρεμπορική αγορά.
Επίσης, σημασία έχει και ο επικείμενος ορισμός συμβούλων για την αποκρατικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων, ανάμεσά τους και η ΔΕΠΑ. Η τρόικα μελετά στενά τις κινήσεις της κυβέρνησης, επιχειρώντας να διαπιστώσει κατά πόσο είναι σε θέση να φέρει εις πέρας τις ριζικές αυτές μεταρρυθμίσεις, ώστε να δώσει το πράσινο φως για τη δόση των 15 δις ευρώ το Μάρτιο.

Πηγή energia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου