Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Επενδύσεις 1,7 Εκατ. Λιρών Αγγλίας για να Γίνει «Πράσινο» το Κάστρο Γουίνσδορ



Υστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, η βασίλισσα Ελισάβετ τελικά γίνεται «πράσινη», με την εγκατάσταση της τελευταίας γεννήτριας στο υδροηλεκτρικό έργο που ετοιμάζει εδώ και καιρό στον Τάμεση για την παροχή καθαρής ενέργειας στο Κάστρο Γουίνσδορ.

Το υδροηλεκτρικό έργο, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. λιρών Αγγλίας, αναμένεται να τροφοδοτεί με ενέργεια από το νέο έτος το Κάστρο Γουίνσδορ και 300 νοικοκυριά της περιοχής. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για την υλοποίηση του σχεδίου, καθώς οι προηγούμενες προσπάθειες απέτυχαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ήδη συνάψει συμφωνία με εταιρεία ηλεκτρισμού για την πώληση της ενέργειας που θα παράγει το υδροηλεκτρικό έργο.
Αν και ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα, εκτιμάται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας η βασίλισσα θα γλιτώσει αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς ρεύματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος αφού το Kάστρο Γουίνσδορ θα τροφοδοτείται με καθαρή ενέργεια. Σημειώνεται ότι οι γεννήτριες του υδροηλεκτρικού έργου αγοράστηκαν από εργοστάσιο στην Ολλανδία και κοστίζουν 700.000 λίρες Αγγλίας. Το κόστος εγκατάστασης ανήλθε σε ένα εκατομμύριο λίρες Αγγλίας. Υπολογίζεται ότι η «πράσινη» ενέργεια από το υδροηλεκτρικό έργο θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 790.000 κιλά ετησίως.
Ποια τα οφέλη της υδροηλεκτρικής ενέργειας
  • Επιπλέον 300 νοικοκυριά της περιοχής θα τροφοδοτούνται με την ενέργεια που θα παράγει το νέο υδροηλεκτρικό έργο, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. λιρών Αγγλίας.
  • 700 χιλ. λίρες κόστισαν οι γεννήτριες του υδροηλεκτρικού έργου που αγοράστηκαν από εργοστάσιο στην Ολλανδία.
  • Στο 1 εκατ. λίρες ανήλθε το κόστος εγκατάστασης. Πάντως, η βασίλισσα έχει ήδη συνάψει συμφωνία με εταιρεία ηλεκτρισμού για την πώληση της ενέργειας που θα παράγει το υδροηλεκτρικό έργο.
  • Κατά 790 χιλ. κιλά ετησίως υπολογίζεται ότι θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων από την «πράσινη» ενέργεια που θα παράγει το υδροηλεκτρικό έργο.
  • 900 χρόνια βασιλικής ιστορίας φέρει το Kάστρο του Γουίνσδορ. Από τον Ουίλιαμ τον Κατακτητή μέχρι την νυν βασίλισσα, διάφοροι μονάρχες έζησαν διαδοχικά και άφησαν το στίγμα τους σε αυτό το Kάστρο καθιστώντας το, το μεγαλύτερο και διαρκώς κατοικημένο Kάστρο στον κόσμο.
(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 30/12/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου