Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Petrolia: Από Νορβηγία Μετακομίζει Κύπρο



Τα κεντρικά της γραφεία στην Κύπρο ετοιμάζεται να μεταφέρει η νορβηγική εισηγμένη εταιρεία Petrolia ASA σε μία κίνηση ώστε να βρίσκεται σε περιοχές-κλειδιά για την εταιρεία και παράλληλα να διατηρήσει την παρουσία της στην Ευρώπη.
Η Petrolia ASA ειδικεύεται σε τρεις τομείς που έχουν σχέση με έρευνες υδρογονανθράκων: υπηρεσίες στο χώρο που είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου, τεχνολογία για γεωτρήσεις και πηγάδια και πετρέλαιο και φυσικό αέριο γενικότερα. Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Sigma Live, η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο και το 2010 είχε κύκλο εργασιών περίπου 87εκ. ευρώ. Παράλληλα, εργοδοτεί περίπου 250 άτομα σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Η Petrolia προτίθεται να μεταφέρει όλες τις εργασίες της σε εταιρεία που δημιούργησε στην Κύπρο υπό την ονομασία Petrolia E&P Holdings PLC με τις δύο εταιρείες να συγχωνεύονται υπό την κυπριακή. Σύντομα αναμένεται να τεθεί η συγχώνευση ενώπιον των γενικών συνελεύσεων και των δύο εταιρειών.
Η Petrolia διαθέτει αρκετές θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες τόσο στη Νορβηγία όσο και σε άλλες χώρες όπως η Ολλανδία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία αλλά και η Ρουμανία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κύπρο υπάρχει εγγεγραμμένη η εταιρεία Petro Resources Ltd.

Πηγή energia.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου