Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Σε «Διακοπή εν Ψυχρώ» Τίθενται οι Αντιδραστήρες της Φουκουσίμα



Σε «διακοπή εν ψυχρώ» θέτει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Έτσι, οι αντιδραστήρες θα παραμείνουν σε θερμοκρασία κάτω από τους 100 βαθμούς Κελσίου, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα έναρξης αλυσιδωτής αντίδρασης.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τα πυρηνικά ατυχήματα και, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίκο Νόντα, «ακόμη και αν υπάρξουν απρόβλεπτα περιστατικά, η κατάσταση είναι τέτοια ώστε τα επίπεδα ακτινοβολίας στο όριο της πυρηνικής εγκατάστασης να μπορούν τώρα να διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται εννέα μήνες μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Η απόφαση ουσιαστικά αποδεικνύει ότι οι εκπομπές ραδιενέργειας βρίσκονται υπό έλεγχο, αλλά η κρίση δεν έχει επιλυθεί.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να επιτρέψει σε περίπου 80.000 κατοίκους της περιοχής -που έφυγαν από τη ζώνη 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό- να επιστρέψουν σπίτια τους.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου