Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσοαραβικό fund θέλει να αγοράσει την Hellas Power

Σε ρωσοαραβικό fund φαίνεται να καταλήγει η Hellas Power, μία από τις δύο μεγάλες ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που ανταγωνίζεται τη ΔΕΗ στη λιανική του ρεύματος.
Ο ιδρυτής τής Hellas Power, Βασίλης Μηλιώνης, που πριν από λίγους μήνες είχε εξαγοράσει το μερίδιο του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη στην εταιρεία, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με επενδυτική εταιρεία που εδρεύει στο Ντουμπάι και ελέγχεται από ρωσικά κεφάλαια, προκειμένου να πουλήσει πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.
Ηδη η ΡΑΕ έχει ενημερωθεί για την αλλαγή ελέγχου της εταιρείας. Από το 2008, οπότε δραστηριοποιήθηκε στην αγορά, η Hellas Power έχει αποκτήσει πελατολόγιο 120.000 επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ενώ στόχος της είναι να κλείσει τη χρονιά με περίπου 200.000 πελάτες. Εχει ήδη σε λειτουργία 30 φωτοβολταϊκά πάρκα με συνολική εγκατεστημένη ισχύν 1,2 MW, ενώ στο τέλος του 2012 πρόκειται να λειτουργήσει δικό της εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 119 MW, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Το 2010 είχε παρουσιάσει κύκλο εργασιών 123 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου