Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Yingli Solar: Η Αθήνα Βάση για τις Δραστηριότητές της στην ΝΑ Ευρώπη



Η Yingli Green Energy (NYSE:YGE), με το διακριτικό τίτλο Yingli Solar, είναι ο ηγέτης στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών προϊόντων και συστημάτων, ενώ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ήδη από το 2006. Επίσης, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο έρευνας με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και μέσω θυγατρικής της έχει θέσει στην Αθήνα τη βάση για το συντονισμό των δραστηριοτήτων της σε Ν.Α. Ευρώπη και Τουρκία.
Έχοντας τιμηθεί και διακριθεί από πολλούς έγκριτους οίκους, όπως η Ernst&Young (Global Renewable Energy Award) και η Deloitte (Technology Fast 50 China) η Yingli Solar, διατηρεί την πλέον ισχυρή οικονομικά θέση σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας με συνεχείς πτωχεύσεις εισηγμένων και μη εισηγμένων παραγωγών πάνελ.
Έχει κυρίαρχη παρουσία σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αυστραλία, η Yingli Solar, με περισσότερους από 20000 εργαζομένους και πάνω από 10 θυγατρικές ανά τον κόσμο, ενώ αποτελεί και την πρώτη παγκοσμίως εταιρεία δραστηριοποιούμενη στον τομέα των ΑΠΕ, που είναι Επίσημος Χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Ν. Αφρική το 2010 αλλά και στη Βραζιλία το 2014 (FIFA World Cup).
Όντας ενεργό μέλος του PV Cycle με έδρα τις Βρυξέλλες αλλά και μία από τις 6 παγκοσμίως εταιρείες που η Κίνα έχει τιμήσει για την περιβαλλοντική τους δράση, η Yingli Solar εφαρμόζει αυστηρά πρότυπα κατά ISO 9001, 14001, 18000 ενώ ανήκει στις ελάχιστες εταιρείες του κλάδου πιστοποιημένες κατά SA8000.
Η αξιοπιστία του ομίλου, η εξαιρετική ποιότητα και η αποδεδειγμένη κορυφαία ενεργειακή απόδοση των πάνελ της Yingli Solar έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και των Ελλήνων επενδυτών και έχουν φέρει την εταιρεία στην πρώτη θέση και της ελληνικής αγοράς των μεγάλων έργων.
Ο όμιλος έχει ήδη αναλάβει την προμήθεια μεταξύ πολλών άλλων έργων και των μεγαλύτερων διασυνδεδεμένων Φ/Β σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, όπως χαρακτηριστικά 4.4MW στη ΒΙΠΕ Φλώρινας (Ικτίνος ΑΕ), 5MW στο νομό Λαρίσσης (Ηλιογένεσις ΑΕ), 6ΜW στην Αττική (Βαθυχώρι Περιβαλλοντική ΑΕ) και 10MW της εισηγμένης "Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία ΑΕ" στα Φάρσαλα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ κατακύρωσε το διαγωνισμό για την κατασκευή του Φ/Β Πάρκου των 50MW στη Μεγαλόπολη σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με πάνελ Yingli Solar, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά και μέσα από τις αυστηρές διαδικάσίες ενός δημόσιου διαγωνισμού την υπεροχή της Yingli Solar.
Παράλληλα σε συνεργασία με τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, με εγνωσμένου κύρους εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αλλά και με τις εμπειρότερες κατασκευαστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η Yingli Solar έχει προβεί στην ανάπτυξη και προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών τόσο σε επίπεδο οικιακών εγκαταστάσεων, όσο και εφαρμογών για επαγγελματίες αγρότες αλλά και για την αξιοποίηση βιομηχανικών στεγών.
Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να σημειωθεί, ότι ο όμιλος διά της αρμόδιας θυγατρικής του δεν παύει να εξετάζει και την προοπτική περαιτέρω άμεσων σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην εγχώρια και στις γειτονικές αγορές.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όμιλος της Yingli Green Energy διαθέτει τις πλέον σύγχρονες και πλήρως καθετοποιημένες παραγωγικές εγκαταστάσεις παγκοσμίως (πυρίτιο, ingots, wafers, cells, modules) δυναμικότητας περί τα 3GW. Έχοντας στρατηγική συνεργασία με την TÜV Rheinland και με κορυφαία ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, η Yingli Solar εφαρμόζει τους πλέον αυστηρούς και σχολαστικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικάσίας, πρωτοπορεί παγκοσμίως, αφενός μεν στον τομέα της έρευνας & ανάπτυξης, αφετέρου δε στον τομέα της πιστοποίησης προ'ι'όντων με την εισαγωγή του Power Controlled Certification (εξασφαλίζοντας έτσι κατ' ελάχιστον 3.5% περισσότερη εγγυημένη ισχύ από την πρώτη ημέρα για κάθε ένα πάνελ ξεχωριστά), παραδίδει πάνελ μόνο θετικής ανοχής συνοδευόμενα από την κορυφαία γραμμική εγγύηση απόδοσης και 10ετή εγγύηση προ'ι'όντος και θέτει νέα πρότυπα στη βιομηχανία φωτοβολταικών με τα κορυφαίας ποιότητας, υψηλής αξιοπιστίας και εξαιρετικής ενεργειακής απόδοσης προ'ι'όντα της, τα οποία σημειωτεόν έχουν διακριθεί στο TÜV Rheinland Energy Yield Test 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Yingli Solar έχει ήδη θέσει επιτυχώς σε εμπορική παραγωγή και διάθεση τη νέα γενιά πάνελ Panda (patented technology) με αποδόσεις cells που ξεπερνούν το 20% και αποδόσεις πάνελ που ξεπερνούν το 16,5%, ενώ στις εγκαταστάσεις της στην Ασία φιλοξενεί και το Κρατικό Κεντρικό Ινστιτούτο Φ/Β Τεχνολογίας της Κίνας.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου