Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Μανιάτης: 400-500 Εκατ. Βαρέλια Αργού θα Βγάλουν τα Τρία Πρώτα Οικόπεδα στην Δ. Ελλάδα



«Του χρόνου τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν γεωτρύπανα στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τα τρία πρώτα οικόπεδα, από τα οποία, όπως εκτιμά, «θα βγουν 400-500 εκατομμύρια βαρέλια».
Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στο Mega, ο κ. Μανιάτης προανήγγειλε την διενέργεια διαγωνισμού για τα τρία πρώτα οικόπεδα, χωρίς όμως να προσδιορίζει ποια είναι αυτά τα τρία οικόπεδα και πώς έχουν καθορισθεί.
Επίσης, παρουσίασε έναν χάρτη των θαλασσίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, όπου θα γίνουν, όπως είπε, οι σεισμικές έρευνες, οι οποίες δεν πρόκειται να στοιχίσουν τίποτα στο ελληνικό δημόσιο, αλλά η χώρα μας θα γνωρίζει ακριβώς τον ορυκτό πλούτο που μπορεί να διαθέτει.
Επίσης, ανέφερε ότι ο διαχωρισμός θαλασσίων οικοπέδων θα είναι μικρότερος από τα οικόπεδα στην Κύπρο, ενώ επισήμανε ότι «η ανακάλυψη στην Κύπρο έχει αναστατώσει τη διεθνή κοινότητα». Επίσης, ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι «πλέον αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε και εμείς. Υπάρχουν γεωλογικές συνέχειες». Μάλιστα, τόνισε ότι θα αξιοποιηθεί η εμπειρία της Κύπρου, η οποία, όπως ανέφερε, πέτυχε τον στόχο της επειδή υπήρχε συνέχεια στην πολιτική τριών διαφορετικών κυβερνήσεων και ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν από την κυπριακή κυβέρνηση «αλλάζουν το κλίμα στην οικονομία της Κύπρου, αλλά και η γεωπολιτική σημασία όλης της περιοχής».


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου