Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Europa Profil: Φωτοβολταϊκό Έργο Συνολικής Ισχύος 1,5 MWp



H Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ ανέθεσε στη Neon Energy την κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος στις οροφές των ιδιόκτητων κτιρίων της στην περιοχή Οινόφυτα Αττικής, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα του είδους του στην Ελλάδα με συνολική ισχύ 1,5 MWp. 
Το έργο ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουλίου του 2011 και έχει συνδεθεί στο δίκτυο. Αποτελεί μία περίπλοκη εφαρμογή η οποία λαμβάνει υπόψη της την κλίση και τη μορφολογία της οροφής, τους τοπικούς ανέμους, καθώς και τις αυξημένες απαιτήσεις για αντισεισμική προστασία και πυροπροστασία. 
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε άμεσα με την πραγματοποίηση του έργου και στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του, εκτιμάται να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 360 νοικοκυριών. H Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ μέσα από τη συνεργασία της με την ηγετική εταιρεία στο χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων Neon Energy, έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχυ των επενδύσεων σε μεγάλα έργα στην Ελλάδα, έχοντας συνειδητοποιήσει την τεράστια προοπτική σε ΑΠΕ που προσφέρει η χώρα αυτή.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου