Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Απρόσκοπτη η Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών σε Γη Υψηλής Παραγωγικότητας



Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 4015/2011 (ΦΕΚ 210/τ.Α΄/21-09-2011) που αφορά τη γη υψηλής παραγωγικότητας, υπέγραψε στις 14 Δεκεμβρίου ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας., σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται κανονικά η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
Η εγκύκλιος, η οποία έχει εκδοθεί από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργικών Εφαρμογών και ΄Ερευνας – Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑΤ, απεστάλη σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Πολεοδομικές Υπηρεσίες), προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης.
Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 21 του Ν. 4015/2011 αφορά αποκλειστικά και μόνο τις μεταβιβάσεις γεωργικής γης.
Παράλληλα δε, διευκρινίζεται ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ σε γεωργική γη συνεχίζει να γίνεται απρόσκοπτα βάσει της περίπτωσης α. της παραγράφου 6. του άρθρου 56 του Ν. 2637/98.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου