Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Νέες Επενδύσεις της Air Liquide στη Σιγκαπούρη



Την ενίσχυση των επενδύσεων της στο νησί Jurong, το οποίο αποτελεί σημείο συγκέντρωσης των βιομηχανικών μονάδων ενέργειας και χημικών στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε η Air Liquide. Μέσω της θυγατρικής της SOXAL, της οποίας κατέχει το 100%, η εταιρία θα επενδύσει περίπου € 35 εκατ. σε έργα υποδομής βιομηχανικών αερίων στο Jurong. Στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης συμφωνίας, η Air Liquide θα προμηθεύει οξυγόνο και άζωτο στη CCD (Σιγκαπούρη), μία συμμετοχική εταιρεία μεταξύ των ταϊβανέζικων εταιρειών Chang Chun και Dairen Chemical.

Η νέα μονάδα διαχωρισμού του αέρα θα ενταχθεί στο δίκτυο σωληναγωγών της Air Liquide, ενισχύοντας κατά 20% τη δυναμικότητα παραγωγής οξυγόνου των υποδομών του Ομίλου και θα παράγει επίσης αργόν για τη δραστηριότητα Βιομηχανικές Πωλήσεις – Εμπόριο. Η μονάδα θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από τις ομάδες Engineering & Κατασκευών της Air Liquide και θα τεθεί σε λειτουργία το 2013.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων η Air Liquideέχει επενδύσει περίπου 280εκατ. ευρώ (περίπου 500εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης) στον νησί Jurong, στη Σιγκαπούρη. Ο Όμιλος Air Liquideείναι μία από τις πρώτες επιχειρήσεις που εγκαταστάθηκαν εκεί, και σήμερα διαθέτει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής υδρογόνου της ΝΑ Ασίας, καθώς και δίκτυο σωληναγωγών διανομής 120 χιλιομέτρων.

Το πρόγραμμα της CDD (Σιγκαπούρης) είναι το πρώτο πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας ανάμεσα σε ταϊβανέζικες πετροχημικές βιομηχανίες στο νησί. Η Air Liquide θα προμηθεύει τις τρεις νέες μονάδες του CCD (Σιγκαπούρη), οι οποίες θα παράγουν αλλυλική αλκόολη (AAL), Mονομερές Vinyl Acetate (VAM) και Cumene, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή διαφόρων προϊόντων, από πλαστικά και χρώματα μέχρι κόλλες και είδη ρουχισμού. 

Ο Huang Fu-Chu, Πρόεδρος – Γενικός Δ/ντης του CCD (Σιγκαπούρη), δήλωσε:«Το νησί Jurong, στη Σιγκαπούρη είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης πετροχημικών βιομηχανιών στον κόσμο. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να υπολογίζουμε στις μονάδες παραγωγής και στο δίκτυο διανομής της SOXAL, γεγονότα που μας εγγυώνται ασφαλή και αξιόπιστη προμήθεια αερίων»


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου