Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Κάθετα Αντίθετο το ΚΕΠΚΑ στην Αύξηση των Τιμολογίων της ΔΕΗ



Κάθετα αντίθετο στην προγραμματισμένη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου δηλώνει, με σημερινή ανακοίνωση, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), το οποίο ζητά την ακύρωση της σχετικής απόφασης, η οποία -όπως υποστηρίζει- αποτελεί πρόκληση εν μέσω κρίσης.
«Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι καθολική υπηρεσία κι αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να το παρέχει, σε όλους τους πολίτες, με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε προσιτές τιμές» υπογραμμίζει το ΚΕΠΚΑ.
Κρούει, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο επέκτασης της ενεργειακής φτώχειας στην Ελλάδα. «Δεν κινδυνολογούμε. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πέρσι το χειμώνα, πέθαιναν υπερήλικες, από το κρύο, μέσα στο σπίτι τους, γιατί δε μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς», συμπληρώνει και προσθέτει ότι έχει «χαθεί ο λογαριασμός για το πόσες φορές αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τα τελευταία πέντε χρόνια».
Το ΚΕΠΚΑ καλεί, τέλος, τη διοίκηση της ΔΕΗ να μάθει να εξοικονομεί χρήματα και να σταματήσει να προσφεύγει στην εύκολη λύση της αύξησης τιμών.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου