Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ρόδος: Ανοίγει ο Δρόμος για την Κατασκευή Θερμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ και ΧΥΤΑ



Απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή Θερμοηλεκτρικού Σταθμού (ΘΗΣ) της ΔΕΗ, ενώ επεκτείνεται ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζημιχάλης υπέγραψε απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ως προϋφιστάμενη του 1923 η οδός Κατταβιάς-Πρασονησίου στη νότια νήσο. Η ρύθμιση επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής Θερμοηλεκτρικού Σταθμού (ΘΗΣ) από τη ΔΕΗ.
Η κατασκευή του ΘΗΣ, ονομαστικής ισχύος 105 έως 135 ΜW, αναμένεται να συμβάλει αποτελεσματικά στην αξιόπιστη, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλική κάλυψη των αναγκών της Ρόδου σε ηλεκτρική ενέργεια, ενώ το έργο εκκρεμούσε από το 1990.
Επίσης, με άλλη απόφαση του γ.γ. της ΑΔΑ, εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Κύτταρο επείγουσας επέκτασης ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου». Με την κατασκευή και λειτουργία του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ της βόρειας Ρόδου, αυξάνεται κατά 40% η χωρητικότητα της υφιστάμενης χωματερής και αντιμετωπίζεται άμεσα το πρόβλημα της διαχείρισης των μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων του νησιού.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου