Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΠΑ: Τα ΕΛΠΕ Αποφάσισαν την Πώληση του Μεριδίου τους



Σε σύναψη μνημονίου συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ, με αντικείμενο την από κοινού πώληση των συμμετοχών τους στη ΔΕΠΑ, προχωρούν τα ΕΛΠΕ, μετά από χθεσινή σχετική έγκριση του Δ.Σ. τους.
Επίσης,το Δ.Σ. των ΕΛΠΕ  αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, με θέμα «Παροχή ειδικής άδειας», κατά τη διάταξη του άρθρου 23α παρ. 2 Κ.Ν. 2190/1920, για τη σύναψη του ανωτέρω μνημονίου συμβάσεως.
Τα ΕΛΠΕ, ως γνωστόν, ελέγχουν το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποίησης θα δοθεί προς πώληση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ αυτή η προσέγγιση αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τον όμιλο και τους μετόχους του, μολονότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τη γενική συνέλευση.
Το υπόλοιπο 65% ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο.

Στην ΔΕΠΑ ανήκει κατά 100% και ο ΔΕΣΦΑ, ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου (αγωγοί, τερματικός υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, μετρητικοί σταθμοί κ.λπ).
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου