Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Τιμή Πετρελαίου Κάτω από τα 100 Δολάρια Αναμένει η Petronas στο Β' Εξάμηνο

Η μαλαισιανή κρατική πετρελαϊκή,Petronas, προειδοποίησε για ένα δύσκολο δεύτερο εξάμηνο για την ίδια, καθώς η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ αναμένεται να απαλύνει τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία σε ότι έχει να κάνει με τις τιμές του μαύρου χρυσού.
Όπως τόνισε ο διευθύνοντας, Σαμσούλ Αμπάς, το υπόλοιπο του έτους θα είναι μια πρόκληση για τον όμιλο, ο οποίος διαχειρίζεται τα έκτα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου διεθνώς. Ως εκ τούτου, θα είναι δύσκολο για τηνPetronas να επαναλάβει την απόδοση που είχε στο α' εξάμηνο, όταν και ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων της κατά 12% στα 12,5 δις. δολάρια.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία επωφελήθηκε στο πρώτο μισό του 2014 από μια αύξηση κατά 6% της παραγωγής της, λόγω των νέων πετρελαιοπηγών που τέθηκαν σε λειτουργία σε περιοχές όπως το Ιράκ.
Χαρακτηριστικό, πάντως, των απαισιόδοξων προβλέψεων του Αμπάς, είναι ότι αναμένει μια τιμή πετρελαίου ακόμα και κοντά στα 95 δολάρια ανά βαρέλι μέσα στους επόμενους έξι μήνες, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ταρακουνήσει τις πετρελαϊκές ανά τον κόσμο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου