Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

.Φθηνότερα Τιμολόγια Προσφέρει η EDF στους Βιομηχανικούς Καταναλωτές

Η γαλλική EDF συμφώνησε να παρέχει μειωμένα τιμολόγια ρεύματος στις ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας, ανατρέποντας μια σειρά από μακροχρόνια συμβόλαια που είχε υπογράψει με τις χαλυβουργίες και διάφορους άλλους παραγωγικούς τομείς.
Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε αυτή την εβδομάδα και καλωσορίστηκε από τις βιομηχανίες της Γαλλίας, ως ένας τρόπος περιορισμού του κόστους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους. Όπως δήλωσε ο Ζαν-Πιέρ Ρονκατό, επικεφαλής του συνδέσμου ενεργοβόρων καταναλωτών, Exeltium, «οι τιμές θα είναι ανταγωνιστικές στα επόμενα χρόνια». Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως σημαντικό βήμα για να περιοριστεί η διαφορά στα τιμολόγια που πληρώνουν τα γαλλικά εργοστάσια σε σύγκριση με τα γερμανικά.

Το όλο θέμα, πάντως, είναι ευαίσθητο για την ίδια την EDF, η οποία είναι αντιμέτωπη με κόστη ύψους 55 δις. ευρώ έως το 2025, στην προσπάθειά της να επεκτείνει την διάρκεια ζωής των πυρηνικών μονάδων που λειτουργούν στη Γαλλία. Για τον λόγο αυτό, μακροπρόθεσμα προβλέπεται να αυξηθούν και πάλι τα τιμολόγια, αλλά με έναν τρόπο πιο αναλογικό προς τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.
Με βάση τη συμφωνία, τα τιμολόγια θα αυξομειώνονται και θα είναι διασυνδεδεμένα με τις τιμές της αγοράς. Παρόλα αυτά, στα πρώτα πέντε χρόνια αναμένεται να περιοριστούν, όπως τονίστηκε από τις δύο πλευρές.
Τέλος, σημειώνεται ότι η χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρισμού στη γαλλική αγορά υποχώρησε κατά 4,4% τον Αύγουστο και ανέρχεται πλέον κοντά στα 24 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 43 ευρώ πέρυσι τον ίδιο μήνα.
Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου