Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η Lukoil Προειδοποιεί για Πτώση των Πωλήσεων

Η ρωσική πετρελαϊκή Lukoil προειδοποίησε την Πέμπτη για πιθανή μείωση των πωλήσεων στο εξωτερικό εξαιτίας της αρνητικής δημόσιας εικόνας της Ρωσίας, ως αποτέλεσμα της ουκρανικής κρίσης.

Στην τριμηνιαία της έκθεση υπό τα ρωσικά πρότυπα ελέγχου η εταιρεία αναφέρει πως "μια αρνητική αντίληψη της δημόσιας εικόνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις περισσότερες από τις χώρες που δραστηριοποιείται... μπορεί να επιφέρει βραχυπρόθεσμη μείωση στις λιανικές πωλήσεις".


Σύμφωνα με το Dow Jones, η Lukoil ανέφερε επίσης πως "οι αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη μακροοικονομία... συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης της μεταβλητότητας στις ισοτιμίες και μιας γενικότερης επιδείνωσης του επιχειρηματικού κλίματος".

Η ίδια η Lukoil δεν έχει συμπεριληφθεί στις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση εναντίον Ρώσων αξιωματούχων και επιχειρήσεων σε απάντηση για την προσάρτηση της Κριμαίας και τη στήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, η προειδοποίηση της Lukoil δείχνει πως παρά τον καθησυχαστικό τόνο των αξιωματούχων του Κρεμλίνου, οι κυρώσεις πλήττουν την οικονομία, απειλώντας και επιχειρήσεις που δεν επηρεάζονται άμεσα από τις κυρώσεις.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου