Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Στα 60 Δις. κ.μ. τα Επιβεβαιωμένα Αποθέματα Αερίου των Κοιτασμάτων Τανίν και Καρίς στο Ισραήλ

Ακόμα ένα εμπόδιο ξεπεράστηκε για την πώληση των αδειών στα κοιτάσματα Τανίν και Καρίς του Ισραήλ, καθώς το υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακήρυξε και επισήμως τα αποθέματά τους ως επιβεβαιωμένες ανακαλύψεις.
Η έγκριση αυτή είναι απαραίτητη ώστε να πουλήσουν οι εταιρείες αυτές μερίδια στα εν λόγω κοιτάσματα, στα πλαίσια συμφωνίας που έχουν ολοκληρώσει με τις ισραηλινές αρχές ανταγωνισμού. Ως εκ τούτου, οι Noble Energy και Delek δεσμεύτηκαν να μεταβιβάσουν μέρος των αδειών που διαθέτουν στο Καρίς και στο Τανίν σε τρίτους, καθώς και ένα μέρος του Λεβιάθαν, ώστε να μην υποστούν τις συνέπειες από την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά φυσικού αερίου της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα κοιτάσματα Τανίν και Καρίς εκτιμάται ότι περιέχουν επιβεβαιωμένα κοιτάσματα 60 δις. κ.μ. με πιθανότητα άνω του 70%. Η Noble διαθέτει το 47% των αδειών, ενώ η Delek και οι θυγατρικές της το 53%.
Τέλος, η Delek και η Anver Oil and Gas ανακοίνωσαν ότι παρέτειναν μέχρι το Νοέμβριο την πρότασή τους για την ενδιάμεση λύση στο φυσικό αέριο της Κύπρου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου