Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Πίσω από τον Εθνικό Στόχο για τις ΑΠΕ η Κύπρος

Περισσότερη χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, αναμένεται να ζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έτσι ώστε η Κύπρος να καταφέρει να εξασφαλίσει τον εθνικό στόχο του 16%, όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στις 23 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα Ηνωμένα Έθνη όπου οι αρχηγοί κρατών θα επιχειρήσουν να θέσουν κοινούς στόχους για τα έτη 2020-2030 για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια.
Η Κύπρος, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας βρίσκεται αρκετά πίσω από τον εθνικό στόχο και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαικής Ένωσης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Θα ζητήσουμε κάποια επιπλέον χρηματοδότηση ούτως ώστε να γίνουν κάποιες σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό, των ανανεώσιμων πηγών και των κλιματικών αλλαγών, ούτως ώστε να καταφέρουμε να εξισωθούμε με τον μέσο όρο της Ευρωπαικής Ένωσης», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και σε δεύτερη συνάντηση στο επίκεντρο της οποίας θα τεθούν θέματα κλιματικών αλλαγών και ενέργειας, το Δεκέμβριο, στη Λίμα του Περού.
Αξίζει, ωστόσο σημειωθεί ότι η Κύπρος αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, καταγράφει τα τελευταία χρόνια σταδιακή αύξηση, όσον αφορά τη συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
«Αυτή είναι και η προσπάθεια που καταβάλλεται ούτως ώστε να πετύχουμε ρεαλιστικούς στόχους για την Κύπρο», προσθέτει ο Νίκος Κουγιάλης.
Στόχος της ΕΕ είναι να συμφωνηθεί ένα πακέτο μέτρων που να αφορά τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και των εκπομπών ρύπων, αερίων του θερμοκηπίου προς την ατμόσφαιρα, από όλα τα κράτη μέλη.
Πηγή sigmailive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου