Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η Schneider Electric Ανακοίνωσε τη Δημιουργία του Πρώτου Center of Excellence στη Βαρκελώνη

Η  Schneider  Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου ‘Center  of  Excellence’ στην Βαρκελώνη, το οποίο επικεντρώνεται στις έξυπνες λύσεις για τις πόλεις. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον Julio Rodriguez,  Executive  VicePresident  Global  Operations της  Schneider Electric, κατά τη διάρκεια τελετής στις 22 Ιουλίου με την παρουσία του XavierTrias, δημάρχου της Βαρκελώνης.

Η αποστολή του Center of Excellence της Schneider Electri c είναι να συγκεντρώσει τη γνώση της εταιρείας σε λύσεις για έξυπνες πόλεις χάρη στην εμπειρία, στα αποτελέσματα και στις επιτυχημένες λύσεις Smart City της που έχουν καθιερωθεί παγκοσμίως. Το κέντρο θα προσφέρει λύσεις στις πόλεις με στόχο την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή τους, φέρνοντας συγκεκριμένα οφέλη στους πολίτες. Το έργο Center of Excellence έχει ως στόχο να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει τις πόλεις στην πορεία τους προς τη δημιουργία ενός νέου προτύπου στη διαχείριση της απόδοσης, της κατοικησιμότητας και της βιωσιμότητας χάρη στην εφαρμογή έξυπνων λύσεων και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων.


«Στα επόμενα 40 χρόνια πρόκειται να βιώσουμε μια αστική τεχνολογική επανάσταση. Η συνεχής συγκέντρωση του πληθυσμού προς τα αστικά κέντρα και η αυξανόμενη έλλειψη των πόρων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις μεταφορές, στην ποιότητα του αέρα, στις υπηρεσίες υγείας, κλπ., δήλωσε ο Julio Rodríguez, Executive VicePresident Global Operations της SchneiderElectric. Σήμερα, η Schneider Electric συνεργάζεται με πάνω από 200 πόλεις σε έργα έξυπνης διαχείρισης. Με αυτό το Center of Excellence ενισχύουμε τις δυνατότητές μας για την παροχή προηγμένων λύσεων στις πόλεις».

Μαζί με την εταιρεία Cisco, η οποία ανακοίνωσε επίσης την επένδυσή της σε ένα ερευνητικό κέντρο στις 22 Ιουλίου, η Schneider Electric είναι η πρώτη εταιρεία η οποία ίδρυσε το Center of Excellence στο πλαίσιο του Smart City Campus που έχει προγραμματιστεί από το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, στην περιοχή Sant Marti. Το ερευνητικό κέντρο το οποίο θα συγκεντρώσει περίπου 40 ερευνητές, θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι τα μέσα του 2016. Η Cisco και η Schneider Electric θα εγκαταστήσουν τα κέντρα καινοτομίας τους σε έναν κοινό χώρο, ένα πρώην εργοστάσιο που ονομάζεται Ca l'Alier, παροτρύνοντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή.

«Η Βαρκελώνη έχει γίνει ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον τομέα των έξυπνων πόλεων. Είναι η Mobile World Capital, ενώ το 2014 η πόλη τιμήθηκε ως πρωτεύουσα της Καινοτομίας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Xavier Trias, δήμαρχος της Βαρκελώνης. Το νέο Κέντρο Καινοτομίας βρίσκεται στο Smart CityCampus και η κοινή συμφωνία της Schneider Electric και της C isco με την πόλη μας, θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε το στοίχημα ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που βασίζεται στην τεχνολογία, στην καινοτομία σε αστικό περιβάλλον και στις υπηρεσίες για τη βελτίωση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων».

Το στοίχημα της Schneider Electric στον τομέα των έξυπνων πόλεων ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για νέες λύσεις που θα επιτρέπουν στις πόλεις να παρέχουν μια αποτελεσματική και βιώσιμη απάντηση στα ζητήματα της πυκνότητας του πληθυσμού. Επιπλέον, η Schneider Electric θέλει το ‘ Center of Excellence’ στη Βαρκελώνη να είναι πόλος έλξης για τα νέα ταλέντα και την καινοτομία. Πρόκειται να λειτουργήσει τους επερχόμενους μήνες σε συνεργασία με μερικά από τα πανεπιστήμια όπως το IESE BusinessSchool (Πανεπιστήμιο της Ναβάρρα), με το οποίο η Schneider Electric έχει ήδη συνεργασία σε θέματα Βιωσιμότητας και Επιχειρησιακής Στρατηγικής.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου