Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Στο Μεξικό Αναζητά Ευκαιρίες στην Αιολική Ενέργεια η Siemens

H Siemens AG, η μεγαλύτερη επιχείρηση μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, αναζητεί ευκαιρίες στις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Μεξικό, αξιοποιώντας την προσπάθεια του Προέδρου Πένα Νιέτο για άνοιγμα των ενεργειακών αγορών του έθνους.
«Είναι απίστευτα τα περιθώρια αξιοποιησης που εμφανίζονται», σχολίασε κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής Siemens. «Ξαφνικά πραγματοποιείται οργασμός ανάπτυξης στην αιολική ενέργεια της χώρας.
Ο βραχίονας χρηματοδότησης έργων της Siemens, SFS, διέθετε ενεργητικά 18,6 δισ. ευρώ στα τέλη του περασμένου οικονομικού έτους.
Η μεξικανική γερουσία ενέκρινε τον περασμένο μήνα την νομοθεσία για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για πρώτη φορά σε 70 χρόνια. Στο πλαίσιο των νέων νόμων, δημιουργήθηκε το πλαίσιο για τα συμβόλαια πετρελαίου φυσικού αερίου των ξένων επιχειρήσεων που εισέρχονται στην αγορά,όπως η Chevron Corp. και η Exxon Mobil Corp.Έχει επίσης δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο βάση του οποίου θα απελευθερωθεί η πρόσβαση στο εθνικό δίκτυο παροχής ενέργειας.
Πηγή euro2day.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου