Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Genel Energy: Προς Ενισχυμένες Εξαγωγές Πετρελαίου από το Ιρακινό Κουρδιστάν

Παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ, η πετρελαϊκή GenelEnergy αναμένει ότι σύντομα θα υπάρξει αύξηση των εξαγωγών της περιοχής προς τα δυτικά μέσω αγωγών.
Σημειώνεται ότι διευθύνων σύμβουλος τηςGenel είναι ο Τόνι Χέιουορντ, πρώην επικεφαλής της ΒΡ. Ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση στις πετρελαιοπηγές του Κουρδιστάν παραμένει ήρεμη, παρά την επέλαση του ISIS στο υπόλοιπο της χώρας. «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Οι πεσμέργκα κάνουν καλή δουλειά και προασπίζουν το Κουρδιστάν. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα αλλάξει κάτι», τόνισε σχετικά.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν καθώς η εταιρεία ανακοίνωνε αύξηση του τζίρου της από τα 161 εκατ. δολάρια σε 192 εκατ. δολάρια, με ταυτόχρονη μείωση των κερδών προ φόρων από τα 109 εκατ. σε 71 εκατ.
Σύμφωνα με τον Χέιουορντ, θα πρέπει να αναμένεται στο εγγύς μέλλον αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου της περιοχής μέσω αγωγού προς το λιμάνι Τσεϊχάν της Τουρκίας. Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της Genelπροορίζεται για εγχώρια κατανάλωση, υπάρχουν σχέδια για επέκταση αυτής, ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου