Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ένα Βήμα Πιο Κοντά στην Υλοποίηση οι Αποθήκες Καυσίμων της Mamidoil-Jetoil στην Κρήτη

Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε το πράσινο φως για την υπαγωγή της επένδυσης της MamidoilJetoil σε αποθήκες καυσίμων στην Κρήτη στην κατηγορία της Γενικής Επιχειρηματικότητας των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων, οδηγώντας έτσι το έργο ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του, μετά από χρόνια καθυστερήσεων.
Σημειώνεται ότι το έργο που φιλοδοξεί να κατασκευάσει η Mamidoil αφορά αποθήκες καυσίμων στο Πλατάνι Σούδας. Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ και με βάση τα προβλεπόμενα πλέον, η ενίσχυση υπολογίζεται σε 4,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 30% του ενισχυόμενου κόστους. Οι μόνιμες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι 18.

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η εταιρεία, το εν λόγω έργο αποθήκευσης καυσίμων είναι απαραίτητο για την Κρήτη στο σύνολό της και θα βοηθήσει πολύ στην ενεργειακή ασφάλεια του νησιού. Σχετικές επιστολές έχει στείλει κατά καιρούς ακόμα και στον πρωθυπουργό ο Κ. Μαμιδάκης, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα. Το 2010 σημείωνε ότι «η Κρήτη έχει άμεση ανάγκη από αποθηκευτικούς χώρους καθώς οι υπάρχοντες εξυπηρετούν ανάγκες μόνο 15 ημερών. Αυτό έχει ως επακόλουθο τη δραστηριοποίηση στην Κρήτη περιορισμένου αριθμού εταιρειών εμπορίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει στρέβλωση του ανταγωνισμού».
Παρόλα αυτά, οι καθυστερήσεις των τοπικών αυτοδιοικήσεων και του κράτους οδήγησαν το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο σε 8 χρόνια αναβολής μέχρι σήμερα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για την υλοποίηση αποθηκευτικών χώρων καυσίμων στην Κρήτη έχει εκδηλώσει και η ολλανδική Vopak. Πρόκειται για μια επένδυση 300-500 εκατ. ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει η Κρήτη κέντρο ανεφοδιασμού για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου