Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Οι Δυτικές Κυρώσεις Επηρεάζουν Μακροπρόθεσμα τις Τιμές και την Παραγωγή στη Ρωσία

Την ανησυχία ότι οι κυρώσεις της Δύσης προς τη Ρωσία θα κάμψουν την πετρελαϊκή της παραγωγή στο μέλλον, εξέφρασαν αρκετοί αναλυτές, μιλώντας στους Financial Times.
Πιο αναλυτικά, υπάρχει πλέον στην διεθνή αγορά η άποψη ότι οι κυρώσεις θα οδηγήσουν σε περιορισμό της διαθέσιμης χρηματοδότησης για την κλάδο των υδρογονανθράκων στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να υλοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες επενδύσεις στην παραγωγή.
Βεβαίως, εξυπακούεται ότι τα μέτρα δεν είχαν σκοπό να χτυπήσουν συγκεκριμένα τον κλάδο, καθώς η Ευρώπη στηρίζεται στο ρωσικό αέριο και στο πετρέλαιο για τις ενεργειακές της ανάγκες. Έστω και έτσι, όμως, οι αναλυτές θεωρούν ότι ασκείται επιρροή στον συγκεκριμένο τομέα, η οποία δεν θα πρέπει να υποβαθμίζεται.
Σε ότι αφορά την τιμή του μαύρου χρυσού, η επίδραση της κρίσης στην Ουκρανία και των κυρώσεων προς τη Μόσχα δεν είναι εμφανείς σήμερα, αλλά αν ρίξει κανείς μια ματιά στα μακροπρόθεσμα προθεσμιακά συμβόλαια για τοBrent, η τιμή τους έχει αυξηθεί κατά 13%.
Η τάση αυτή αντικατοπτρίζει την μόνιμη πλέον απώλεια της παραγωγής σε περιοχές όπως η Λιβύη και τους φόβους για επέκταση της βίας στο Ιράκ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου