Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η Ιταλία Πούλησε το 35% του Δικτύου Διανομής Αερίου και Ηλεκτρισμού στην Κινεζική State Grid

Συμφωνία για την πώληση του 35% του ιταλικού δικτύου διανομής αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στον κινεζικό όμιλο State Grid Corporation of China υπεγράφη στη Ρώμη, όπως άλλωστε αναμενόταν με βάση τις πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων.
Πιο αναλυτικά, οι εκπρόσωποι της κινεζικής State Grid Corporation of China υπέγραψαν στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης συμφωνία για την αγορά του 35% του τομέα του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που ελέγχει το 30% του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της εταιρίας, Snam Gas,και του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, Τerna.
Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού της Ιταλίας,Ματέο Ρέντσι, του υπουργού Οικονομικών,Πιερ Κάρλο Πάντοαν, του επικεφαλής του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων,Τζοβάνι Γκόρνο Τεμπίνι, καθώς και του Κινέζου πρέσβη στην Ιταλία. Το ύψος της συμφωνίας αγγίζει τα 2,1 δισ. ευρώ, με το εν λόγω ποσό να προορίζεται για την μείωση του δημόσιου χρέους της Ιταλίας.
«Πρόκειται για την σημαντικότερη επένδυση κινεζικής εταιρείας στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η State Grid είναι μια εκ των μνηστήρων για την απόκτηση και του ΑΔΜΗΕ, γεγονός που αν συμβεί, θα την καταστήσει σημαντικό παίκτη στα δίκτυα της περιοχής της Νότιας Ευρώπης.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου