Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η ΕΤΕπ Χορηγεί 200 εκατ. ευρώ για τον Ενεργειακό Τομέα στην Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ανακοίνωσε ότι χορηγεί 200 εκατ. ευρώ στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), για την ενίσχυση και την επέκταση των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολο της Κύπρου.

Τα σχετικά με τη χρηματοδότηση έγγραφα υπεγράφησαν στα γραφεία της ΕΤΕπ, στο Λουξεμβούργο, από τον κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, και τον κ. Γιώργο Πιστέντη, Αντιπρόεδρο της ΑΗΚ.

Ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της ΕΤΕπ στην Κύπρο καθώς και για τα ενεργειακά θέματα, δήλωσε ότι το δάνειο αυτό θα προωθήσει την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της χώρας και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητά του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κύπρο, της οποίας το ηλεκτρικό δίκτυο δεν είναι διασυνδεδεμένο και η οποία δεν διαθέτει άλλες εγχώριες πηγές ενέργειας.

Η χρηματοδότηση αφορά ένα τετραετές (2010-2013) επενδυτικό πρόγραμμα, του οποίου στόχος είναι η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης και, παράλληλα, η μείωση των απωλειών στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής.
(από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου