Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Μπαίνει στη Λιανική Αγορά Ηλεκτρισμού

Έχοντας ήδη θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία τη δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα κάνει ένα ακόμη άνοιγμα στην αγορά ηλεκτρισμού. Έτσι μετά τη συμβατική παραγωγή και τις ΑΠΕ, μέσω της θυγατρικής Ήρων η εταιρεία ανοίγεται στην αγορά λιανικής. Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτες κρούσεις σε μεγάλους πελάτες, τους οποίους η Ήρων φιλοδοξεί να προμηθεύσει με ρεύμα αντί της ΔΕΗ.

Ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα είναι ο δεύτερος καθετοποιημένος παίκτης της αγοράς ηλεκτρισμού που μπαίνει στη λιανική, μετά την Elpedison, δηλαδή το κοινό σχήμα των ΕΛΠΕ με την ιταλική Edison που ήδη μετρά τους πρώτες πελάτες.

Διαθέτει δύο συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο: την μονάδα ανοιχτού κύκλου φυσικού αερίου 150MW Ήρων 1 που λειτουργεί από το 2004 και την μονάδα συνδυασμένου κύκλου φυσικού 435MW η οποία βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την εμπορική της λειτουργία. Το 50% των δύο θερμικών μονάδων έχει μεταβιβαστεί στον γαλλικό κολοσσό GDF SUEZ, με τον οποίο ασκείται από κοινού η διοίκηση.

Η εταιρεία Ήρων διαθέτει από το 2004 άδεια προμήθειας για 129MW, με ισχύ μέχρι το 2029.

Πηγή statbank.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου