Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Φθινόπωρο και Βλέπουμε οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές

Μεγάλη καθυστέρηση φαίνεται ότι θα δημιουργηθεί σχετικά με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις στα κτίρια που όπως όλα δείχνουν θα πάνε για το φθινόπωρο. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» το οποίο αν και θα εξαγγελλόταν αρχές Ιουλίου μάλλον πάει για αργότερα διότι απαιτείται η παρουσία ενεργειακών επιθεωρητών, οι οποίοι όμως δεν υπάρχουν.

Χθες το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προτίθεται να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ). Η στελέχωση θα γίνει με αποσπάσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου που βρίσκονται στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν βιογραφικά στο υπουργείο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση eg.epe@eka.ypeka.gr.

Επιπλέον, με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, δηλώνει την πρόθεση του να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθυνόμενη σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν Προσωρινή Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή.

Οι Προσωρινές Άδειες Ενεργειακού Επιθεωρητή θα χορηγούνται αποκλειστικά σε διπλωματούχους μηχανικούς ή πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον δεκαετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή επιστημονική εμπειρία σε θέματα μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής κτηρίων, συστημάτων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κτηρίων, ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων, ελέγχων ενεργειακών εγκαταστάσεων και ενεργειακών επιθεωρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους και σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται σαφώς τα στοιχεία απασχόλησης (αντικείμενο, φορέας απασχόλησης, χρονικές περίοδοι απασχόλησης, θέση και ειδικότερα καθήκοντα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.buildingcert.gr.

Όπως δήλωσαν στο ered.gr στελέχη του υπουργείου, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο και μια αρχική βάση δεδομένων, τόσο για τα άτομα που μπορούν να στελεχώσουν την ΕΥΕΠΕΝ όσο και για τους μηχανικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να γίνουν ενεργειακοί επιθεωρητές, ούτως ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του Σώματος το συντομότερο δυνατό μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος

Μετά την έκδοση του Π.Δ. θα ακολουθήσει και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της υπηρεσίας αλλά και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση Προσωρινών Αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Όμως, όλα αυτά θα φέρουν αρκετούς μήνες πίσω το πρόγραμμα με τις επιθεωρήσεις κτιρίων με αποτέλεσμα να «παγώσει» για λίγο ο ΚΕΝΑΚ καθώς και οι έλεγχοι με στόχο την έκδοση ενεργειακής ταυτότητας.

(www.ered.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου