Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Επιτυχείς οι Εκδηλώσεις της Ημέρας του Ανέμου

Την Τρίτη 15 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας του ανέμου, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

Στην Ελλάδα, όπως και σε δεκάδες χώρες στον πλανήτη εκατοντάδες πολίτες, παρά τον καυτό ήλιο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, ενημερώθηκαν για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, μιας ανεξάντλητης, καθαρής και εγχώριας πηγής ενέργειας που αποτελεί μοναδική διέξοδο στην ενεργειακή, κλιματική και οικονομική κρίση και απαίτησαν την μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη της για το καλό της πατρίδας μας. Στην Πλατεία Συντάγματος υπήρχαν ξεχωριστές δημιουργικές γωνιές για τους μικρούς μας φίλους και πολλά αναμνηστικά δωράκια.

Τις εκδηλώσεις εκτός των πολιτών τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί πολιτικοί:

Η Υπουργός κα Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης και ο ΓΓ κ. Κώστας Μαθιουδάκης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σαλαγκούδης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Καντερές και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ ευχαριστεί όλους αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο στήριξαν την προσπάθεια της (πολιτικούς, πολίτες, εθελοντές, χορηγούς) και κλείνει τις φετινές εκδηλώσεις δημοσιοποιώντας τις απαντήσεις στο ΚΟΥΙΖ που κυκλοφόρησε την Ημέρα του Ανέμου και καλώντας όλους να στηρίξουν τα φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου