Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κορυφαίοι Παράγοντες του Ενεργειακού Τομέα στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ για το Πετρέλαιο

Η Ημερίδα που οργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ίδρυματος Ερευνών ( Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), με τίτλο «Πετρέλαιο και Οικονομία 2010» φιλοδοξεί να αναδείξει όλες τις πτυχές του κρίσιμου για την οικονομία ρόλου του πετρελαίου. Την Ημερίδα θα ανοίξει με ομιλία του ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στην διεθνή αγορά πετρελαίου. Ακολούθως ο κ. Διονύσης Χιόνης, Καθηγητής, Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, θα αναλύσει τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών στην οικονομία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Γιάννη Κωστόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΠΕ Α.Ε. Ο κ. Κωστόπουλος πρόκειται να αναφερθεί στις προκλήσεις που εμφανίζονται στον τομέα της ενέργειας στο πλαίσιο της τρέχουσας διεθνούς συγκυρίας, υπογραμμίζοντας την επικαιρότητα της πολύ σημαντικής αυτής εκδήλωσης του ΙΕΝΕ. Συντονιστής στην πρώτη αυτή Συνεδρία θα είναι ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίου και Μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΝΕ.

Η διύλιση, αποθήκευση και εμπορία του πετρελαίου, αλλά και η ασφάλεια εφοδιασμού θα απασχολήσουν την επόμενη Συνεδρία, με την συμμετοχή του κου Στέφανου Κομνηνού, Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν., ο οποίος θα αναφερθεί στο στόχο της νέας δομής τιμολόγησης στην αγορά πετρελαίου και του κ. Νίκου Σάτρα, Ειδικού Αναλυτή Επενδύσεων της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ, ο οποίος θα αναφερθεί στη συμβολή της νέας μονάδας διύλισης αργού της Επιχείρησης στην αξιοπιστία παραγωγής και στην ασφάλεια. Στην ίδια Συνεδρία, ο κ. Αργύρης Φαββατάς, Μηχ/γος Ηλ/γος, Δ/ντής Εργοστασίου, Agroinvest AEBE, θα αναφερθεί στην απελευθέρωση στην αγορά υγρών βιοκαυσίμων και την εκπλήρωση των κριτηρίων αειφορίας της Οδηγίας 28/2009, ενώ ο κ. Αναστάσιος Τόσιος, Διευθυντής Τεχνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΠΑ Αττικής Α.Ε. θα αναφερθεί στις τεχνολογίες φυσικού αερίου και τη διείσδυση και υποκατάσταση πετρελαίου στην Αττική.

Τέλος, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα και ενδελεχή συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας, με θέμα: «Ομαλή Λειτουργία Εγχώριας Αγοράς & Ανταγωνισμός» θα εξεταστούν μία σειρά από καίρια ζητήματα του κλάδου των πετρελαιοειδών, με επιπτώσεις στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πάνελ θα είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κούτλας, Διευθύνων Σύμβουλος, Κ- Oil A.E. & Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ENEEΠ), Πέτρος Μουτόπουλος, Οικονομικός Διευθυντής της Silk Oil Α.Ε., Ευάγγελος Κώτσος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Δημήτρης Μακρυβέλλιος, τ. Πρόεδρος της Ο.Β.Ε. και Ηλίας Κοκουγιάννης, Υπεύθυνος Μελών & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΚΠΟΙΖΩ

Την δεύτερη Συνεδρία και τη συζήτηση της Στρογγυλής Τράπεζας θα συντονίσει ο κ. Θωμάς Λαμνίδης, δικηγόρος, εταίρος της KLC Law Firm & Μέλος Δ.Ε. ΙΕΝΕ.

Η Ημερίδα θα διαρκέσει από τις 9:00 πμ. έως τις 14:30 μμ. και η συμμετοχή σε αυτήν για τα μέλη του ΙΕΝΕ είναι εντελώς δωρεάν. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του Δελτίου Συμμετοχής και η αποστολή του το αργότερο έως την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 (μέσω fax ή e-mail) στα γραφεία του Ινστιτούτου.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου