Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τουρκικό Σκάφος στη Σαμοθράκη Ερευνά για Πετρέλαιο

Ένταση επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το DefenceNet.gr, καθώς τουρκικό ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος προχωρά σε πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης και θα πραγματοποιεί έρευνες (από τις 05.20 σήμερα) μέχρι αργά το απόγευμα.

Η κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο έγινε αμέσως αντιληπτή από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρει το DefenceNet.gr, το οποίο έστειλε σκάφος του στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για περιοχή που στο παρελθόν έχουν παράξει υψηλή ένταση, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και, για τον λόγο αυτό έχει σημάνει «συναγερμός» σε επιτελικό επίπεδο.

Το DefenceNet προσθέτει ακόμη ότι «υπάρχει πολιτική εντολή να μην υπάρξει αύξηση των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή, παρά μόνον αν το τουρκικό Ναυτικό μεταφέρει μονάδες του», ενώ αναφέρει πως «παρατηρητές εκτιμούν ότι το όλο σκηνικό έχει να κάνει με την ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι ξεκινούν πετρελαϊκές έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων το αργότερο σε ένα χρόνο και την προετοιμασία κατάθεσης νομοσχεδίου για την δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα».

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου