Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ανατολική Αττική: Οχι σε Θαλάσσιο Αιολικό Πάρκο

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής επαναφέρει την απόφαση του 2009 με την οποία είχε απορρίψει τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση θαλάσσιου αιολικού πάρκου στο Μαραθώνα, διότι, όπως υποστηρίζει:

- Η τυχόν χωροθέτηση θα επιφέρει τεράστια επιβάρυνση στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

- Η μικρή απόσταση από τις ακτές, η εγγύτητα στον υψηλής σημασίας υγροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά και η μεγάλη οπτική αλλά και ηχητική όχληση συνηγορούν στη μη εγκατάσταση του ανωτέρω έργου.

- Η προτεινόμενη χωροθέτηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αγνοεί τον τουριστικό και παραθεριστικό χαρακτήρα της περιοχής αλλά και τον ιστορικό χώρο του Μαραθώνα.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να απαιτήσει την ανάκληση της χωροθέτησης για τον κόλπο του Μαραθώνα εν όψει μάλιστα και του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Επίσης, να στηρίξει σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής δράσεις για την ακύρωση της σχεδιαζόμενης περιβαλλοντικής και ιστορικής υποβάθμισης της περιοχής.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου