Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ινδία: Ενδιαφέρον για τη Συμμετοχή της BP σε Κοίτασμα Φ. Αερίου στο Βιετνάμ

Την απόκτηση της συμμετοχής της BP σε κοίτασμα φυσικού αερίου στο Βιετνάμ πιθανόν να εξετάσει η Ινδία, τη στιγμή που ο βρετανικός κολοσσός αγωνίζεται να καλύψει το κόστος για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού και έχει θέσει προς πώληση διάφορες μονάδες του.

«Διαβάσαμε ότι η BP πιθανόν να προσφέρει το μερίδιό της στο κοίτασμα και θα χαρούμε πολύ να το εξετάσουμε», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας Μούρλι Ντεόρα από το Βιετνάμ, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη. Όπως ανέφερε, μάλιστα, σκοπεύει να συζητήσει το θέμα με τον Βιετναμέζο πρωθυπουργό Νγκουγιέν Ταν Ντουνγκ.

Η κρατική εταιρεία της Ινδίας Oil & Natural Gas Corp., εταίρος της BP στο πρότζεκτ φυσικού αερίου Nam Con Son στο Βιετνάμ, πιθανόν να ενδιαφέρεται να αυξήσει τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία, εκτίμησε αναλυτής της Purvin & Gertz στη Σιγκαπούρη.

Η BP συμφώνησε την Τρίτη να πουλήσει κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αίγυπτο στην εταιρεία Apache έναντι τιμήματος 7 δισ. δολαρίων, ενώ αποκάλυψε ότι σχεδιάζει επίσης να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού στο Πακιστάν και το Βιετνάμ. Στόχος της είναι να συγκεντρώσει περίπου 10 δισ. δολάρια προκειμένου να χρηματοδοτήσει το ταμείο των 20 δισ. δολαρίων που συνέστησε για την αποζημίωση των θυμάτων της πετρελαιοκηλίδας.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου