Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συνάντηση πράσινης ενέργειας στη Χίο

Στη διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Πράσινης Ενέργειας προχωρά η Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή «19» που αφορά το βορειοδυτικό τμήμα της Χίου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται το Σάββατο 31 Ιουλίου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και με τίτλο «Τα ίχνη μας στο μέλλον».

Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ Αρ. Ζερβού, θα συνεδριάσει συμβολικά στο χωριό Μελανειός, σε απόσταση αναπνοής από ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα της Εταιρείας στο Αιγαίο.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Αμανής με περίπου 700 μόνιμους κατοίκους αποτελεί το πιο εγκαταλελειμμένο και ορεινό τμήμα του νησιού και σύμφωνα με τα στοιχεία της Κίνησης είναι η πρώτη περιοχή στο Αιγαίο με τη μεγαλύτερη κατ' αντιστοιχία παραγωγή watt από αιολική ενέργεια ανά κάτοικο!

Στόχος της Εθελοντικής Κίνησης «Αμανή-19» (όσα και τα χωριά της περιοχής) είναι να καθιερωθεί η συνάντηση και παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερη εκμετάλλευση του αιολικού δυναμικού στην περιοχή, ώστε η Αμανή να αποκτήσει την ταυτότητα της «πιο φιλικής προς το περιβάλλον γωνιάς του Αιγαίου».

Η 1η Συνάντηση Πράσινης Ενέργειας πλαισιώνεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ το βράδυ του Σαββάτου (31/7 στις 10.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Διονύση Τσακνή και Κασσιανή Λειψάκη στη μαγευτική παραλία Λαμψά της Βολισσού.

Πηγή enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου